Saltar a continguts

ASSOCIACIÓ D'ARTS MARCIALS SILAT DE LA GRULLA BLANCA

Navegació

Menú principal

- Què és el Silat?

Imatge de complement

El Silat de la Grulla Blanca es basa en les arts marcials tradicionals de Xina i Indonèsia. És un sistema complex i subtil basat en els antics coneixements sobre la salut, l’autodefensa  i el desenvolupament personal. Els estudiants d´aquesta escola aprenen una gran varietat de moviments alguns dels quals són més físics i desenvolupen la força mentre que altres són més harmònics i desenvolupen l´energia interna. Els moviments es van originar a partir de l´observació de la natura i inclouen formes basades en animals com la grulla, el tigre, la serp i el mico. Aquest estil és practicat per homes i dones indistintament i a més hi ha formes específiques que són particularment útils per al desenvolupament femení.

 

Les classes per adults són enèrgiques i inclouen tan acrobàcies com exercicis per incrementar la flexibilitat i la resistència. Els exercicis en parella ensenyen a prendre consciència de la pròpia posició i de com aquesta es relaciona amb la posició dels altres. Aquests exercicis són la preparació per al Tui Chu o lluita,  que es practica a nivells més avançats.

 

A part d´aquest entrenament hi ha classes per adults específicament orientades a promoure la salut i el benestar. Aquestes classes són més apropiades per a adults a partir de 35 anys o amb problemes de salut. Els exercicis són simples i enfocats a l´equilibri, flexibilitat i coordinació.

 

Les classes per a nens i nenes inclouen una combinació de joc per a canalitzar la seva energia natural i focalitzar la seva atenció i exercicis més estructurats que emfatitzen l´autodisciplina i la cooperació amb els altres.

 

Història de l´Escola

El fundador de l’escola, Subur Rahardja, va néixer a Indonèsia l´any 1925 dins una família amb molta tradició en les arts marcials i la medicina tradicional oriental. Va ampliar la pràctica familiar del Kun Tao estudiant amb mestres d´altres tècniques incloent el Kung Fu de Shaolin i el Silat, l´art marcial autòcton d´Indonèsia. El 1952 va fundar la seva pròpia escola: Persatuan Gerak Badan (Societat del Moviment Físic) Silat de la Grulla Blanca.

 

Va fer el pas d’obrir l´escola a persones de fora de la comunitat xinesa. Als anys 70 alguns occidentals van començar a entrenar-hi. D’ aquesta manera va expandir els  coneixements de la seva tradició cap a altres llocs del món. El resultat és que avui en dia el Silat de la Grulla Blanca té branques a Alemanya, França, Espanya, Àustria, Anglaterra, Amèrica i Aràbia Saudita. Els estudiants avançats tenen l'oportunitat de viatjar a l´escola d´Indonèsia i aprofundir en l´entrenament.

 

Després que Subur Rahardja morís el 1986, un dels seus fills, Gunawan Rahardja va prendre les regnes de l´escola. A més de continuar ensenyant i desenvolupant el sistema d´arts marcials del seu pare, ell practica la medicina tradicional oriental i ha desenvolupat la branca especial dels Moviments per a la Salut.

 

La primera branca de l´estat espanyol del Silat de la Grulla Blanca va començar a Catalunya l´any 1997. Actualment s´ofereixen classes a Girona, a Porqueres i a Vilamarí.